Civil szervezetek

Németbányai Polgárőr Közhasznú Egyesület

Az egyesület 2007-ben alakult, helyi lakosokból. Az egyesület elsődleges célja, hogy a település közbiztonságát és közrendjét növelje. Az alakulás évében sikerült beszerezni a szükséges ruházatokat, eszközöket.

Címe: 8581 Németbánya, Fő tér 3.
Az egyesület elnöke: Draskovics Balázs
Adószáma: 19381174-1-19
Bírósági bejegyzés: 4.PK.60006/2007./5. Veszprém Megyei Bíróság


Németbányai Kostajger Mihály Közhasznú Egyesület

Az egyesület 2006-ban alakult, helyi lakosokból. Célja elsődlegesen a hagyományőrzés. Emellett sport, kulturális, német nemzetiségi, természetjáró és környezetvédelmi feladatokat is ellát. Rendezvényszervezéssel hozzá járul a település kulturális tevékenységéhez (pld. Bakonydraco Fesztivál, karácsonyi Betlehem, íjászat, tavaszi Föld napi programok ). Az egyesület névadója Kostajger Mihály alapította 1753-ban a németbányai üveghutát. Az akkori üzemnek köszönhető a település létrejötte és kiépülése. Ezért választotta az egyesület névadójának.

Címe: 8581 Németbánya, Fő tér 3.
Adószáma: 19380142-1-19
Bírósági bejegyzés: 2.670/2006. Veszprém Megyei Bíróság
Az egyesület elnöke: Schmidt Attila


Németbányai Emlékkápolna Alapítvány

Az 1998-ban létrehozott alapítvány fő célja az volt, hogy felépüljön Németbánya főterén egy új katolikus kápolna. Az építkezéshez főként a kitelepített és külföldön élő volt németbányai családok anyagi hozzájárulása és a helyiek társadalmi munkája is kellett. A kápolna elkészült és szép dísze a faluközpontnak. Az alapítvány jelenleg a kápolna további berendezéseihez és fejlesztéséhez ad minden évben támogatást.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke: Mária Todte


Pisztrángos Horgász Egyesület

A németbányai erdők gyönyörű környezetében található a Pisztrángos-tó. Ennek a szakszerű működtetésére alakult az egyesület. Jelenleg negyven tagja él a horgászat adta sportolási és kikapcsolódási lehetőségekkel. Vendégek részére napijegy vásárlásával adott a horgászat lehetősége.

Az egyesület elnöke: Doma Kálmán


HUN777 Szabadidõsport Közhasznú Egyesület

Tevékenységünket Pápától 20 kilométerre, Németbányán, a Bakony egyik legtisztább levegõjû településén, tölgy, bükk és fenyõerdõk ölelésében, igazi outdoor környezetben folytatjuk, ahol mi is jó hangulatban dolgozhatunk és a szabadidõsportra vágyók is mindent kipróbálhatnak és jól érezhetik magukat.
Célunk egy baráti hangulatú, de a természetet, elsõsorban a nordic walkingot és a túrázást középpontba állító, nyitott közösség kereteinek mûködtetése itt Németbányán, ahol minderre talán a legideálisabb természeti környezet kínálkozik Magyarország szerte. Ha szeretne sokat tenni egészsége, esetleg gyógyulása érdekében, vagy éppen erre pihen és szeretné tartalmasan és aktívan eltölteni szabadidejét, netán „nulláról” szeretné megtanulni a nordic walkingot egy tanfolyam keretében, vagy csak túrázna egyet a Bakony erdejében, keressen meg minket.
Oktatások általában hétvégeken vannak, gyakorló túrákat folyamatosan tartunk egész évben, korlátlan eszközhasználattal. NordicWalkingTúrák sorozatunk többnyire Németbányáról indul.
Segítségére leszünk továbbá erdélyi hegyi túrák megszervezésében és vezetésében is.

Az aktuális programokkal kapcsolatos információk itt találhatók!
Jó túrázást, eredményes sportolást, kellemes kirándulást és örömteli mindennapokat kívánunk a csapat nevében!

Székhelye: 8581 Németbánya, Tiszafa u. 2.
Adószám: 18031656-1-19
Bírósági nyilvántartásba vétel száma: 3153
Képviseletre jogosult neve: Dávid Éva
www.hun777.hu
www.nordicwalkingturak.hu


Bakonyi Betyárok Nemzeti Egylete

Az egylet célja a haszonszerzés és annak szétosztása, továbbá cselekedeteink elhíresztelése. A haszon a mi értelmezésünkben nem az anyagi javakat jelentik. A haszon: érték, bármi ami összehoz egy közösséget és azt formálja,gyúrja,dagasztja.
Eddigi tetteink: regölés, jókívánság osztás; bakonyi kis-vonat feltartóztatása, télbanya elűzésének sikertelen megakadályozása, honfoglalás(hazatérés) kori főzetek népszerűsítése, rendszeres segítség nyújtás és adás. Nem dolgozunk sokat, mivel a munka nemesít, mink pedig megmaradnánk betyárnak.

Székhelye: A Bakony.
Adószám: Az kérem nekünk nincs.
Képviseletre jogosult neve: Berhidai Péter


Hutta Germanica Egyesület

A Hutta Germanica Egyesület 2016-ban alakult főképp a helyi sváb lakosságból. Célja a német nemzetiségi kulturális hagyományok életben tartása , ápolása és fejlesztése, elsősorban Németbánya településen. Az Egyesület a nevében is utalni kíván Németbányával való szoros kapcsolatára, mivel a „Hutta Germanica” név Németbánya neve volt 1828-ban. Az Egyesület célja továbbá a helyi és a magyarországi németek kultúrájának, szokásainak, hagyományainak megismertetése, tovább örökítése.

Az Egyesület fontosnak tartja a német kisebbségi önkormányzatokkal, egyesületekkel és más kulturális szervezetekkel való együttműködést a német nemzetiségi hagyományok megőrzése érdekében.

Németbánya történelmi emlékeinek, tárgyainak, valamint a németbányai üveggyártás, üveghuta történetének ismertetése céljából szeretnénk létrehozni egy bemutató helyet. Kulturális rendezvényeket szervezünk a nemzetiségi hagyományok megismerése céljából. Szeretnénk támogatni a fiatalokat is, hogy megismerhessék a német nemzetiségi kultúrát, valamint a helyi lakossággal és a Nemzetiségi Önkormányzattal összefogva olyan rendezvényeket feleleveníteni, ami a hagyományos összejövetelekkel idézi a múltat a település idegenforgalmát is fellendítve.

Címe: 8581 Németbánya, Fő tér 3.
Az egyesület elnöke: Száva Zoltán
Adószáma: 18757192-1-19
Bírósági bejegyzés: 10.PK.60.112/2016./12. Veszprém Megyei Bíróság