Csendvölgyi Vendégház

Csendvölgyi Vendégház

Ezúton meghívom Önöket egy csendvölgyi természeti és gasztronómiai élménytúrára a Bitva patak völgyében megbúvó, erdőkkel körülvett, kis zsákfaluba, Németbányára. Vendégeink ébredése a csend miatt néha késő délelőttbe hajlik. A falut átszelő Bitva patakon átkelve 1,5 km-re található a hét patak által táplált kristálytiszta vizű Pisztrángos tó kiváló horgászélményt nyújt egész évben. A falutól 2 km-re található, ma már nyugodtan világhírűnek nevezhető iharkúti dinoszaurusz lelőhely a volt bauxitbánya területén. Az itt megtalált és rekonstruált leletek egy része már látható a Természettudományi Múzeumban. A falu végétől az Országos Kéktúra mentén 12 km-re fekvő Bakonybélbe lehet eljutni . Az erdeinket keresztül-kasul szelik a jelzett turista utak a kirándulást, természetet kedvelő vendégeink nem kis örömére. Településünk főterén egy minden igényt kielégítő, fából készült játszótér található a legkisebb vendégeink kegyeit keresve, szomszédságában áll a falu kemencéje, melyben évente többször közös sütögetést tartunk.


Pár szót a házról… a szobák mellett három zuhanyzós, wc-s fürdőszoba, jól felszerelt konyha (hűtő, gáztűzhely, mikro, edények …)és egy fényterápiával felszerelt szauna áll a vendégek rendelkezésére.

2400 négyzetméteres zárt kert, tűzrakó hely, ping-pong asztal, kosárpalánk, kerti bútorok, 45 négyzetméteres terasz asztalokkal padokkal, sok-sok virággal teszik kellemesebbé a pihenést. Autókkal kiépített kocsi beállókban lehet parkolni. Gyermekes családoknak homokozó, csúszda, gyermekjátékok teszik kellemesebbé a napokat.

Az önellátás helyett a teljes pihenést is lehet választani akár reggeli, fél panzió vagy teljes ellátás formájában.

Tv, rádió, wifi van.

Kapcsolat:

Telefon: 06/30/4167797
06/89/350267
web: www.csendvolgy.fw.hu
Email: marcsika@mail.globonet.hu

Kapcsolat

5 + 1 =

Látnivalók a környéken

Pápa a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Gyönyörű Fő terén található a Fellner Jakab által tervezett barokk stílusú Nagytemplom, mögötte áll az Esterházy család főúri kastélya, a Kékfestő Múzeum működőképes berendezéseivel bemutatják a mesterség fortélyait, Pápa híres a Református Kollégiumáról, ezek megtekintése után kellemes kikapcsolódást nyújt a Várkertfürdő élmény és gyógymedencéivel.

A közeli Városlődön található a Sobri Jóska Kalandpark, kicsiknek és nagyoknak egyaránt óriási élmény nyújtó próbatételeivel. Herend, Veszprém, Ganna, Döbrönte rengeteg látnivalóval várja a megfáradt csendvölgyi kirándulókat.