Települési értéktár

Letölthető dokumentumok


FELHÍVÁS

települési értéktárba javaslat megfogalmazására

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Németbányán 2015. május 28.-án megalakult a Települési Értéktár Bizottság, melynek feladata létrehozni a Németbányai Települési Értéktárat. azaz a települési Önkormányzat területén fellelhető helyi értékek adatait tartalmazó gyűjteményt.

Érték lehet minden dolog, amit egy település értéknek tekint!

Szeretnénk, ha Önök is bekapcsolódnának az értékek gyűjtésébe, hogy együtt töltsük fel a települési értéktárat.

Az értékek Települési Értéktárba történő felvételét javaslattételi űrlap kitöltésével és benyújtásával bárki kezdeményezheti. A javaslatot elektronikus úton vagy elektronikus adathordozón, személyesen, vagy postai úton lehet benyújtani. Az Értéktár Bizottság dönt a javasolt érték Települési Értéktárba történő felvételéről.

Kérjük, hogy írják le röviden, milyen értéket tartanak érdemesnek az értéktárba való felvételre, készítsenek róla szöveges leírást, csatoljanak hozzá lehetőség szerint minél több dokumentációt, amely a javaslat indokoltságát alátámasztja (például fényképet, archív dokumentumokat, videó felvételt stb.)

A települési értéktárba felvett nemzeti értékek bekerülhetnek a Megyei Értéktárba, onnan a Magyar értéktárba, következő lépcsőfokként a Hungarikumok Gyűjteményébe. Amennyiben az adott érték nem csak településünkön jelentős, akkor a Megyei Értéktárba történő bekerülésre is lehet javaslatot tenni.

A nemzeti értékek jogszabályban megfogalmazott szakterületi kategóriáiról a felhívás túloldalán olvashatnak.

A javaslattételhez szükséges nyomtatvány megtalálható Németbánya Község Önkormányzatának hivatalában, a www.nemetbanya.hu honlapon, valamint Kiss Albertné települési értéktár-bizottság elnöknél.

A települési értéktár-bizottság tagjai:
Kiss Albertné elnök
Schmidt Attiláné
Schmidt Attila
Mihalcsik Márta
Győri Gyula
Berhidai Edina

Elérhetőségek:
Kiss Albertné TÉB elnök: +36 89 350 019, +36 30 290 8333
Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester: +36 30 278 1189

Köszönjük együttműködését!

A Németbányai Települési Értéktár Bizottság nevében

Kiss Albertné
elnök