Hírek, érdekességek

NÉMETBÁNYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYVE

Nemetbanya_telepuleskepi_arculati_kezikonyv letöltése

Szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatos felhívás

Posted by on 2017. Már 3. in Hírek | 0 comments

Szabadtéri tüzek megelőzésével kapcsolatos FELHÍVÁS

Hideg falunap forró hangulatban

Posted by on 2016. Júl 22. in Hírek | 0 comments

Hideg falunap forró hangulatban

Emberemlékezet óta nem volt ilyen rossz idő a település hagyományos ünnepén. A szakadó eső ellenére rotyogott az üstben a sertésragu, miközben jobbnál jobb –szabadtérre tervezett- programok sorjáztak a faluházban.
Blaskovits Zoltán polgármester már péntek délután megnyitotta a kétnapos rendezvényt, majd a szabadtéri kis színpadon a herendi Bauernhuber családi zenekar német népzenét játszott. A lendületes polkákat, és valcerokat nem lehetett ülve hallgatni, néhányan táncra is perdültek. Az este Gyurácz Tamás székesfehérvári gitáros műsorával zárult.
(tovább…)

Napközis tábor

Posted by on 2016. jún 22. in Hírek | 0 comments

Napközis tábor

Az iskolaév zárását követően már harmadik éve szervezi meg a Szentháromság Római Katolikus Plébánia diákok és hozzátartozóik részére az egyhetes, ingyenes nyári tábort.
Rudi Péter plébános és az egyházközség képviselői az idén is színes programot állítottak össze a jákóiak és a két fília, Németbánya és Farkasgyepű gyermekei számára.

Kemencés esték

Posted by on 2016. jún 1. in Hírek | 0 comments

Kemencés esték

Juniális előestéjén, június 18-án szombaton 18.00 órakor Greznár Zoltán és Zenekara volt vendége a “kemencés estéknek”.Énekelt Békési Kocsor Irén.

A program a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár ajánlásával, a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár szervezésével és a Németbányai Községi Könyvtár közreműködésével került megrendezésre.