Hírek, érdekességek

NÉMETBÁNYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYVE

Nemetbanya_telepuleskepi_arculati_kezikonyv letöltése

EBÖSSZEÍRÁS

Posted by on 2018. Júl 19. in Hírek, Uncategorised | 0 comments

Ebösszeíró adatlap

Tájékoztató

Tisztelt Ebtartó!

 Németbánya község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bírságot vonhat maga után).

Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetőek a Németbánya Község Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) 8581 Németbánya, Fő tér 3., illetve letölthetők az önkormányzati weboldalról a www.nemetbanya.hu linkre kattintva, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

 • Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 8581 Németbánya Fő tér 3. A borítékra kérjük írják rá: „Ebösszeírás”!
 • Személyesen leadható a Hivatalban
 • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) az onkormanyzat@bakonyjako.hu e-mail címre.

 Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2018. augusztus 15.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2018. augusztus 15-ét követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá, azt be kell jelenteni a Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.

Maximális eredményt ért el a Németbánya Német Nemzetiségi Önkormányzat a 2018. évi feladatalapú támogatáson

Posted by on 2018. Már 21. in Hírek | 0 comments

Soha nem látott eredményt ért el Németbánya Német Nemzetiségi Önkormányzata az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő feladatalapú támogatásának pontszámai tekintetében. Az elérhető 100 pontból maximális 100 pontot ért el! Együttműködésben Németbánya Önkormányzatával a német nemzetiségi kultúra, a hagyományőrzés és oktatás területén ismét hozzávetőlegesen 2,5 millió Forint szolgálja Németbánya érdekeit.

Németbánya Német Nemzetiségi Önkormányzat ezúton szeretné megköszönni a 2017. évi munkáját és segítségét:

 • Kelemen László jegyző úrnak
 • Draskovics Balázs alelnök úrnak, Kungl Ignác képviselőnek az egész évben végzett tevékeny munkájukért, amelyet a német nemzetiségi értékek megmentéséért és őrzéséért tesznek,
 • Ruppertné Sas Máriának a Hutta Germanika Egyesület elnökasszonyának és az Egyesület minden tagjának, akik önkéntes munkával a kultúrális életet és a hagyományőrzést tűzték ki célul,
 • Németbánya Önkormányzatának
 • Külön köszönetét fejezi ki a szorgos és tevékeny kultúrális szervezői munkájáért az önkormányzat 2017. évi kultúrális szakreferensének, Bodrogi Ilonkának, aki az összes rendezvényt összefogta, a kirándulásokat szervezte és a kultúrális életet felpezsdítette.
 • A finomabbnál finomabb süteményekért Kungl Ignácné Irénke néninek, Doma Kálmánné Piri néninek, Boros Antalné Gabi néninek, Ruppertné Marikának, Sénig Attiláné Editkének,
 • A rendezvényeken és programokon való segítségért Kungl Ignácné Irénke néninek, Doma Kálmánné Piri néninek, Boros Antalné Gabi néninek, Ruppertné Marikának, Mayer Christinának, Pálffy Flórának, Tóth Gergőnek, Havai Lászlóné Marikának, Havai Lászlónak, Narancsikné Eszternek, Narancsik Imrének, Burkusné Marikának, Horváth Andrásné Katinak, Gorelik Nórának és Gorelik Ilonának, Lőrincz Csabának és Tóth Andrásnak
 • A fordításokért Pálffy Flórának
 • Külön köszönetét fejezi ki Christina Mayernek, a falu fiataljainak kézműves oktatásáért végzett áldozatos munkájáért.

A Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017. évi C. törvény alapján az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az alábbi linken teszi közzé a helyi nemzetiségi önkormányzatok 2018. évi feladatalapú támogatásának megállapításához az I. körös értékelés pontszámait.

http://www.emet.gov.hu/hatter_1/helyi_nemzetisegi_onkormanyzatok_feladatalapu_tamogatasa/

Történemi este március 30-án 18:00-tól

Posted by on 2018. Már 20. in Hírek | 0 comments

Történemi este március 30-án 18:00-tól

Történelmi előadás!

Szeretettel invitálom Önöket 2018. március 30-án pénteken, 18:00-tól a Magyarság történelmi eseményeit minden hónap első péntekén feldolgozó előadás sorozatának következő állomására.
Narancsik Imre történész ez alkalommal “Az 1848-49-es szabadságharc legfontosabb eseményei és hősei” címmel tart számunkra előadást.
Az önkormányzat forró teával és forralt borral várja a vendégeket.

 

 

 

 

17:00-tól a történelmi előadás előtt várjuk a hajfonás iránt érdeklődő felnőtteket és gyerekeket egyaránt Narancsikné Eszter hajfonás szakkörébe! Az elkészült remekműveket megtekinthetik az előadáson.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt falun innen és túl!

Tisztelettel:

Ujvári Szilvia
polgármester

BAKONYRUN 3.0

Posted by on 2018. Már 17. in Hírek | 0 comments

BAKONYRUN 3.0

Kis falunkban megrendezésre került 2018. március 17-én a BAKONYRUN 3.0 elnevezésű sportesemény

amely közel 900 látogatót vonzott. Az extrém sportok szerelmesei ezen a napon a Bakony igazi arcával találkozhattak, hiszen dél körül elkezdett szitálni az eső, mindez 3 fok körüli hőmérséklettel párosult. A futóknak 15+ akadályt kellett embertelen körülmények között leküzdeniük, közel 10 km táv lefutásával. A falu állta a sarat, a parkoltatás és a versenyzők kiszolgálása is rendben zajlott.

 

 

 

 

 

 

 

Az Üvegtigrisben marhapörköltet és babgulyást ehetett, aki már a versenyről visszaérkezett, a finom falatok hamarosan el is fogytak. A vendégházak telt házzal üzemeltek és reméljük, egész évben viszontlátjuk azokat, akik megismerték ezen a szombaton Németbányát. A BAKONYRUN oldalán csupa elégedett, hálás komment olvasható a falu lakossága iránt, hiszen segítőként ott voltak a futóverseny pontjainál, a faluházban és a Fő téren is. Köszönjük Németbánya a türelmet, köszönjük a rendezőknek a csodás napot, köszönjük a versenyzőknek és hozzátartozóiknak, hogy kultúráltan, nem szemetelve vigyáztak erdőinkre.

BAKONYRUN 3.0