Hideg falunap forró hangulatban

Hideg falunap forró hangulatban

Emberemlékezet óta nem volt ilyen rossz idő a település hagyományos ünnepén. A szakadó eső ellenére rotyogott az üstben a sertésragu, miközben jobbnál jobb –szabadtérre tervezett- programok sorjáztak a faluházban.
Blaskovits Zoltán polgármester már péntek délután megnyitotta a kétnapos rendezvényt, majd a szabadtéri kis színpadon a herendi Bauernhuber családi zenekar német népzenét játszott. A lendületes polkákat, és valcerokat nem lehetett ülve hallgatni, néhányan táncra is perdültek. Az este Gyurácz Tamás székesfehérvári gitáros műsorával zárult.
A szombat délutáni programok az apróságoknak kedveztek. A kézműves kuckóban ékszereket készíthettek, majd Rudi bohóc szórakoztatta őket. A Győri Aranykapu együttes a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár ajánlásával érkezett a kicsik és szüleik nagy örömére. Az együttes interaktív koncertjén, gyermekdalokat adott elő különleges hangzásvilágú ritmushangszerekkel kísérve. A felnőtteknek szóló kulturális műsor első fellépője a városlődi Heimatklang együttes, Pfeifferné Takács Hajnalka vezetésével. A jákói ovisok német és magyar nyelvű táncos énekét Hegedűsné Patyi Edina és Horváthné Koczor Andrea óvónők tanították be. A Farkasgyepűi Gyöngyvirág Tánccsoport is visszatérő vendége a község falunapjainak, ezúttal is nagy sikert arattak. Pető Ádám veszprémi blues-énekes mély zengésű hangjával varázsolta el a hálás közönséget. A Vati fiúk Country Club majd két órás koncertjét szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a nagyérdemű. Éjfél felé a hallgatóság nagy derültségére, meglepő esemény történt. Egy jákói menyasszonyt menekített be elrablója a lagziból a country koncertre, de hamarosan megtalálta aráját az ifjú férj.
A jó hangulatú falunap a főzőverseny eredményhirdetésével és Szilágyi Tibi retro-discójával ért véget.